Hirdessen itt

A Soros egyetem "nem politikai intézmény", csak éppenséggel a "nyílt társadalom" megalkotásának céljait szolgálja

Nem politikai intézmény vagyunk, hanem egy valódi egyetem. Izgalmas dolgokat tanítunk, például középkori történelmet és mikroökonómiát” – mondta el Ignatieff, a Soros-egyetem rektora Brüsszelben. 
Ártatlan arckifejezéssel azt is elmagyarázta, hogy miért érthetetlen a számára, hogy a magyar kormány vajon miért tekint a Soros Györggyel vívott háború egyik szereplőjeként a Közép-európai Egyetemre.

Azonban Ignatieff Brüsszelben elfelejtette megemlíteni, hogy a „nem politikai jellegű” Soros diplomagyár alapító okiratában ott szerepel egy bizonyos kitétel, ami miatt evidens módon nagyon is politikai célokat szolgáló intézmény a CEU. A Soros egyetem honlapján olvasható alapító okirat szerint:

A CEU küldetése: a nyílt társadalom: A Közép-európai Egyetem (CEU) mester- és doktori képzéseket kínáló, a társadalmilag és erkölcsileg felelős intellektuális vizsgálódást szolgáló, haladó szellemiségű kutatási és oktatási intézmény. Egyedülálló oktatási programja a nagy amerikai egyetemek tudományos tradícióira, a legnemesebb közép-európai szellemi hagyományokra, tanári karának és hallgatóinak nemzetközi sokszínűségére, a társadalom elhivatott szolgálatára, valamint a zárt, kommunista örökség átalakítása során felhalmozott tudományos és szakpolitikai eredményekre épül. Egyetemünk a nyílt társadalom értékeinek és az önvizsgálaton alapuló kritikus gondolkodásmódnak az elhivatott támogatója. Kiválóságra törekszünk a tudás megszerzésében, létrehozásában és átadásában. Eltökélten kutatjuk az új ismereteket a bölcsészet, a társadalomtudományok, a jogtudomány és az üzleti tudományok területén, kiemelt figyelmet szentelve a gyakorlati alkalmazhatóságnak és a közpolitikai következményeknek. A CEU új modellt testesít meg a nemzetközi oktatásban: lehetővé teszi napjaink gazdasági, társadalmi és politikai problémáinak tanulmányozását és egyúttal támaszt kínál az emberi jogokat és méltóságot tiszteletben tartó, nyílt és demokratikus társadalmak építéséhez.

Az a „nyílt társadalom”, ami az egyetem nyíltan felvállalt célja, az nem valamiféle általános és homályos társadalomtudományi cél elérésével azonos. A Soros-egyetem célja egy nagyon is konkrét politikai célnak a megvalósítását jelenti.

Ez pedig a Soros György több, mint 80 országban működő Nyílt Társdalom Alapítványok hálózata által terjesztett és kifejezetten politikai célú “nyílt társadalom” eszmerendszernek a megvalósítása.

Soros György nyílt társadalom névre keresztelt politikai elv- és célrendszere a világ országainak a társadalmi és politikai berendezkedéseit olyan módon kívánja drasztikus módon megváltoztatni, hogy eredményeképpen a nemzetállamok mielőbbi eltörlésével létrejöhessen egy olyan új világ, amely egy, a nemzetállamok feletti világkormány uralma alatt áll.

A Soros diplomagyár is része a globális hálózatnak

Soros György szerte ágazó globális hálózatának minden magyarországi tagja is a bankár legfőbb céljának, a nyílt társadalom megteremtésének célját szolgálja.

Mint arról korábban már beszámoltunk ennek megfelelően létezik ma Magyarországon az a nagyon hangos, emberi jogi, aktivista, és civil-hálózat, melynek médiareprezentációja és eszmei befolyása sokkal jelentősebb a társadalmi támogatottságánál.

Egy kifejezetten hangos, sok esetben agresszív kisebbség véleményterrorja áll szemben a magyarok többségével. Ők a hazai Soros-világ, akik a hírhedt tőzsdespekuláns eltartottjai és bérrabszolgái: az ideológia – univerzális emberi jogok – mellett ez a kör bizony nem csak lelki táplálékot, hanem sok tíz-, összességében százmilliókat is kap évente.

De mégis, hogyan lehetséges, hogy a valós méretüknél sokkal nagyobb befolyása van a médiában ezeknek a szervezeteknek?

Erre egyrészt az a válasz, hogy mindenki ismer mindenkit, a hálózat tagjai között könnyedén áramlik az információ. Másrészt médiatámogatottsága könnyedén van az ügyeiknek, hiszen “divatos” témákat visznek: korrupcióellenesség, átláthatóság, melegjogok, abortuszhoz való jog, ártalomcsökkentés, migránshelyzet.

Harmadrészt pedig ahogy a lenti listából is látványos, Soros szervezetei széles spektrumon működnek a közpolitikai elemzésektől a médiakutatáson át a melegjogokig, plusz ügyes médiaalapításokban is részes ez a kör. Ráadásul azt is meg kell említeni, hogy Soros pártpolitikát is finanszíroz az Együtt háttéralapítványán keresztül.

Soros ugyan 2007-ben felszámolta a hazai Soros Alapítványt, melynek meghatározó szerepe volt a rendszerváltás-kori rendszerellenzék támogatásában, de nem hagyott fel magyarországi szponzori tevékenységével, és a Nyílt Társadalom Intézeten keresztül busásan szponzorálja helyi klienseit.

Ismerje meg ön is a Soros-hálózat magyar tagjait, akiket Soros György, nemzetközi oligarcha tart el.

Forrás: 888.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések