Hirdessen itt

Megalakult a Közép-európai Cirkuszművészeti Egyesület

Tíz ország artistaművészeinek részvételével megalakult a Közép-európai Cirkuszművészeti Egyesület Budapesten, a Fővárosi Nagycirkuszban. 
A Közép-európai Cirkuszművészeti Egyesület (Central European Circus Art Association CECA) alapító tagjai a Fővárosi Nagycirkusz Cirkuszi szomszédolás című műsorának sikerén felbuzdulva döntöttek úgy, hogy szükség van egy olyan szervezetre, amely a cirkuszművészet közép-európai regionális érdekeit képviseli - közölte a fővárosi intézmény hétfőn az MTI-vel.

Mint írják, a cirkuszművészet az emberi teljesítőképesség határait feszegető, társadalmi üzeneteket hordozó és kifejező előadóművészeti ág, és a tervezett új budapesti nemzeti cirkuszközpont egyben a közép-európai régiót is hivatott kiszolgálni.  

A vasárnap megalakult új egyesület felvételét kezdeményezi a Cirkuszművészeti Világszövetségbe (Fédération Mondiale du Cirque), valamint az Európai Cirkuszművészeti Szövetségbe (European Circus Association), hiszen azok programját magára nézve is iránymutatónak tartja. 

A most alakult szervezetnek tagja lehet valamennyi artistaművész, cirkuszművészethez kapcsolódó háttérdolgozó, cirkusztámogató, akinek aktív kapcsolata van a közép-európai cirkuszi régióval.

Az alapító tagok között vannak Ausztria, Olaszország, Szlovákia, Lengyelország, Ukrajna, Románia, Szerbia, Horvátország és Magyarország művészei és cirkuszi szakemberei. Az elnökség tagjai Adriana Folco Knie (Olaszország/Ausztria), Viktor Jarov (Ukrajna), Manfred Kannacher (Németország), Hunyadi János Mátyás "Arkan" (Románia). Az egyesület elnöki posztjára Fekete Péter miniszteri biztost, a Fővárosi Nagycirkusz igazgatóját választotta a közgyűlés.

MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések