Hirdessen itt

Készültség Bécsben! Akár robbanthatnak is a terroristák! A lakosság segítségét kérik!

Terrorizmus gyanújával tartóztattak le egy férfit pénteken délután Bécsben – erősítette meg a helyi rendőrség a Kronen Zeitung című osztrák lap értesüléseit.
A rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint az elmúlt napokban több jel is arra utalt, hogy merényletet terveztek az osztrák fővárosban. Az osztrák hatóságokat külföldi titkosszolgálatok értesítették minderről.

A férfit este hat órakor fogta el a Cobra speciális egység Bécs Favoriten negyedében.

A lap szerint az elfogott férfi egy albán radikális csoport tagja, és szimpatizál az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezettel. Pénteken utazott be Ausztriába és január 15. és 30. között tervezett támadást végrehajtani. A Kronen Zeitung beszámolója szerint a férfi Németországban maga készített robbanótöltetet a bécsi merénylethez. Ezt az értesülést azonban a hivatalos források eddig még nem erősítették meg.

A rendőrség arra kéri a lakosságot, hogy legyen óvatos, elsősorban a frekventált helyeken legyen körültekintéssel. Valamint ha valaki magára hagyott csomagot talál, jelezze a rendőrségnek. A szóvivő tájékoztatása szerint megerősítették a civil és az egyenruhás rendőri jelenlétet az osztrák fővárosban.

Forrás: atv.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések